dilluns, 28 de setembre del 2009

El renét de l’autor irlandès Bram Stoker en continua la saga i reprèn la mítica història 25 anys més tard

Vlad l'Empalador, més conegut com Dràcula, torna. Dacre Stoker s'ha basat en les notes deixades pel seu repadrí, l'escriptor irlandès Bram Stoker, per escriure Dràcula el no mort, segona part de la mítica obra, i reprèn la narració de l'original 25 anys després que els protagonistes acabassin amb la vida del famós vampir. "Em cobraré la meva revenja. L'estendré durant segles. El temps és del meu costat", és la inquietant amenaça realitzada per Dràcula abans de morir que recull Stoker per començar la seva novel·la, que serà publicada simultàniament a l'Estat espanyol i al EUA el mes que ve.

La història continua

Un quart de segle després, Jonathan Harper és alcohòlic i viu turmentat per la persistent joventut de la seva dona, Mina; l'existència del doctor Van Helsing és tan extravagant que és sospitós d'estar relacionat amb els crims de Jack l'Esbudellador i, com ells, tots els que es van encarregar de donar mort a Dràcula continuen turmentats pels fets que van viure. El fill de Jonathan i Mina, Quincey, que estudia dret en la Sorbona, descobreix per casualitat la història de Dràcula a través d'una representació dirigida pel mateix Bram Stoker, que es converteix així en un personatge més de la novel·la del seu renét.
Després de descobrir els seus pares i amics rere els personatges d'Stoker, Quincey ha d'enfrontar-se, a més, a l'inici d'una sèrie d'assassinats que tenen com a víctimes tots els que van col·laborar en la mort del vampir.
En l'elaboració de Dràcula, el no mort (Roca Editorial), amb l'aprovació dels hereus de l'escriptor irlandès, també ha participat Ian Holt, historiador i guionista especialitzat a la figura del vampir més famós de tots els temps, el qual va afirmar que s'ha esforçat per respectar "la visió gòtica original de Bram". Per als curiosos i amants de la literatura gòtica, dia 5 d'octubre serà a les llibreries.

 EFE/ Diari de Balears