divendres, 6 de febrer del 2009

Exposició sobre vampirs i homes llop

Per a entendre millor el món dels vampirs, el Museu del Policia va crear l’exposició "Vampirs i homes llop. Mites i realitats", la qual ha estat visitada en tan sols dos mesos per més de 35 mil persones.
El recorregut per aquestes velles instal·lacions, que va albergar fa una dècada els quarters del Cos de "la Policia", mostra mostra ninots de grandària real representant vampirs i homes llops, així com una audioguia que explica què són aquestes criatures i com han estat vistes al llarg de la història.
L’exhibició inicia amb alguns dels tipus més famosos de vampirs, com l’Upir de Rússia i la Tlahuelpuchi de Tlaxcala; després, s’explica per què es creia que certs cadàvers podien tornar d’ultratomba i què se’ls feia als mateixos per a evitar que despertaren a les nits.
L’ambient de cada sala és l’òptim, ja que es mostra les atrocitats que van cometre alguns dels personatges més famosos dins del vampirisme en tot el món, amb escenografies que tiren a volar la imaginació de cada visitant.
Un exemple és Elizabeth Bathory, qui acostumava banyar-se en la sang de dones joves i verges per a conservar la seva bellesa; també està Vlad Tepes, avui conegut com el Comte Dràcula, el qual gaudia de banquets en un bosc de gent empalada.
No podia faltar en aquesta interessant exposició Fritz Harmaan, l’home llop de Hannover, un assassí modern que matava joves i després venia la seva carn.
L’audioguia compta amb informació interessant i completa sobre cada una de les peces que es presenten en aquest recinte de la ciutat de Mèxic.
L’exposició consta de 12 sales en què es mostren els costums de la societat europea dels segles XV i XVI.

Agència Sun