dimecres, 9 de març del 2011

Ramon Oller reescriu 'Dràcula'per al Ballet de Teatres


El Ballet de Teatres de la Generalitat valenciana ultima els assajos del nou muntatge coreogràfic de Ramon Oller, Dràcula. El que va començar com una reescriptura del muntatge  Sangrepura (Sangpura), de Ramon Oller, va evolucionar en una proposta coreografia totalment nova i més espectacular: Sangrepura 2.0 (Sangpura 2.0) un muntatge del Ballet de Teatres que es va estrenar el 6 d'agost al Teatre Romà de Sagunt dins del Festival d'Estiu de Teatres-Sagunt a Escena, i ara, tancant aquesta trilogia, arriba Dràcula, que s'estrenarà el 13 de maig al Teatre Principal dins de la Temporada Internacional Dansa València.
'Aquí hi ha ecos estilístics de la peça original, i de la seva continuació. 'Dràcula' completa aquesta singular trilogia ', afirma Inmaculada Gil Lázaro, directora general de Teatres de la Generalitat. 'L'argument podria resumir així: Dràcula serà el seductor seduït i atrapat per la força de la Comtessa sagnant Bathory' apunta Ramon Oller. Malgrat els ecos foscos, el coreògraf, parla d'una peça que 'és cant, i coreografia, vital. Perquè Dràcula, com l'amor, és vida eterna '.
Aquest nou treball de Ramon Oller té entre les seves característiques l'haver aconseguit crear 'una complicitat total entre la companyia i el coreògraf, un diàleg creatiu i valenta que es veurà activat en el muntatge', assenyala Gil Lázaro.
Ramon Oller ha coreografiat per al Ballet de Teatres: Congelat en el temps (2003), L'amor Brujo (2008), El meu Príncep (2009), el seu primer muntatge dirigit a públic familiar, ha remuntat Carmen (2009), Sangpura 2.0 (2010) i ara estrena Dràcula '(2011). Oller ha coreografiat més de 41 obres, col.laborant amb la Companyia Nacional [espanyola] de Dansa, el Ballet Nacional d'Espanya, el ballet de Cristina Hoyos, el Ballet Hispànic de Nova York i el Ballet de l'Òpera Essen. El coreògraf ha estat distingit amb el Premi Nacional  [espanyol] de Dansa que atorga el Ministeri espanyol de Cultura i el Premi Nacional de Catalunya en dues ocasions i Premi de les Arts Escèniques de la Generalitat Valenciana, el 2003 i el 2004.

Font: Teatres de la Generalitat valenciana