diumenge, 30 de maig del 2010

Popurris amb zombis i vampirs

Popurris (mashups). Això és el que es planteja el cine americà per a alguns dels seus projectes cinematogràfics. Monstres, personatges històrics, clàssics de la literatura més seriosa o estrelles de rock es donen cita en uns còctels verdaderament inusuals, també coneguts amb el nom de popurris, que arribaran a les nostres pantalles en pròximes temporades.

Mick Jagger contra els Beatles
I si els Beatles hagueren sigut uns zombis que van aprofitar la seva fama per a menjar-se els cervells dels seus fans? Això és el que ha pensat Alan Goldsher, l’autor de la novel·la gràfica Paul is Undead: The British Zombie Invasion (Paul és un no mort: la invasió zombi britànica). En el seu intent per anar més enllà del deliri, el llibre converteix a Mick Jagger en un caçazombis i a Yoko Ono en una ninja.
El llançament d’aquesta ha creat suficient rebombori com perquè els productors Michael Shamberg i Stacey Sher, responsables de Pulp Fiction, ja hagin comprat una opció per a portar-la al cinema. Es fan apostes sobre el possible càsting de tan coratjosa cinta. 

Abraham Lincoln, caçador de vampirs?
El popurri no coneix límits. No es respecta ni als presidents dels Estats Units. Aquest és el cas d’Abraham Lincoln, que es convertirà ni més ni menys que en un caçavampirs a Abraham Lincoln, Vampire Hunter, un projecte en què veurem dos cineastes que cotitzen alt al Hollywood actual: el director Estafar Bekmambetov, responsable de Wanted (Perseguit), i Tim Burton, en aquesta ocasió en labors de producció.
El film és l’adaptació de l’obra homònima de Seth Grahame-Smith, autor expert en el gènere del popurri i responsable d’un dels èxits literaris d’aquest tipus de potatges: Pride and Prejudice and Zombies (Orgull i prejudici i zombis), peculiar barreja dels personatges creats per Jane Austen i no morts. 

Jane Austen zombificada
La moda de les combinacions inusuals ja no és cosa de frikis i produccions de sèrie B. Així ho demostra l’adaptació cinematogràfica Orgull i prejudici i zombis que compta amb un director com David O. Russell, responsable de la prestigiosa Tres reis. Per si això fos poc, la protagonista d’aquest projecte és ni més ni menys que una estrella de la importància de Natalie Portman, que es posarà en la pell d’una aguerrida Elizabeth Bennet, una dona que, més que lluitar contra les convencions de l’Anglaterra victoriana, haurà d’estar llesta per a defensar-se d’una plaga de zombis. Shakespeare i Stoppard tampoc en queden lliures.
 Rosencrantz i Guildenstern, els populars personatges secundaris d’Hamlet que van ser protagonistes d’una obra del dramaturg Tom Stoppard, també han tingut la seva particular barreja cinematogràfic. Rosencrantz and Guildenstern are Undead (Rosencrantz i Guildenstern son no morts), dirigida per Jordan Galland, intenta establir connexions entre els vampirs, Hamlet i el Sant Grial en clau de comèdia independent.

Com ja s'ha dit , gran part de la “culpa”, d’aquest tipus de febre la té Seth Grahame-Smith, un guionista i escriptor que s’ha convertit en l’adalil del gènere amb Orgull i prejudici i zombis i Abraham Lincoln, Vampire Hunter.

Basat en un text de Julio Vallejo a La Información.com