El mercat dels xuclasangs està una mica saturat però encara queda espai i fam per als productes vampírics, encara més si darrere de l’últim, el còmic American Vampire, que Vertigo treu a la venda avui als Estats Units, apareix el nom d’un mestre del terror com Stephen King.
Els que troben tous els vampirs resplendents de la saga Crepúscle possiblement s’entregaran amb passió a les aventures d’un personatge dur com Skinner Sweet, el primer vampir del salvatge oest, que ha creat King. És un paio violent, un sociòpata en tota regla acostumat a viure als marges de la llei i lladre de bancs. L’autor d’El resplandor l’ha fet qualsevol cosa menys típic: la seva energia la treu del sol i entre els seus enemics es compten uns vampirs capitalistes.
King ja havia participat en el món de la historieta ajudant en l’adaptació de les seves Dark Towers, però aquest cop és responsable del guió d’una de les dues parts en què es divideix American Vampire. «Has de ser molt humil», va declarar a The daily beast en la seva única, per ara, entrevista sobre el còmic. «Has d’acceptar consells perquè és una forma de veure’hi i una nova manera d’escriure». Pels seus editors va saber que les bafarades per fer parlar els personatges són cosa del passat.
L’altra part d’American Vampire ha estat escrita per Scott Snyder, estrella en ascens de l’univers del relat curt, i se centra en Pearl Jones, una jove aspirant a estrella que recorre Hollywood i els seus bars secrets buscant una oportunitat als anys 20. Tant en aquesta part com en la de King, l’art és obra del brasiler Rafael Albuquerque, una altra fulgurant figura del còmic, que ha buscat el look Sergio Leone per a la part de King (en color) i angles i composicions que rememoren el cine mut per a la de Snyder (en blanc i negre).
Idoya Noain. El periódico de Catalunya
Idoya Noain. El periódico de Catalunya