dilluns, 7 de febrer del 2011

El català Jaume Collet-Serra dirigirà una nova versió de Dràcula

L'estudi Warner Bros ha tancat un acord per a la compra de Harker, una nova versió del Dràcula de Bram Stoker, amb guió de Lee Shipman i Brian McGreegy i que dirigirà Jaume Collet-Serra, segons ha confirmat avui el mateix cineasta a l’agència espanyola EFE.
Hi ha una saturació de vampirs en aquest moment, així que volem tornar a les arrels, va dir el realitzador català. Algunes pel•lícules (del tema) ja no donen ni por, i amb aquest projecte volem tornar a la font original i dir aquí estic jo, així és com ha de ser una pel•lícula de vampirs, va afegir.
Harker comptarà amb finançament d’Appian Way, la productora de Leonardo DiCaprio, que segons el cineasta va mostrar un gran interès en portar el guió a la gran pantalla.
Duiem treballant uns mesos en el guió i en els dissenys de producció, així com en el vestidor, com es veuria el món i tot això ... Vam anar, el presentàrem a Warner i el van comprar, va comentar el director d’Orphan i The House of Wax.
El guió es centrarà en la figura protagonista de Jonathan Harker, un policia de Scotland Yard a la recerca del parador de Dràcula, un personatge que estarà molt, molt present en el film.
Està basat en el llibre de Bram Stoker, però serà diferent perquè canvien alguns personatges perquè tingui un toc més modern, més inesperat. Dins del possible es manté el mateix esperit de la novel•la, però per a una audiència nova, va explicar Collet-Serra, que va assenyalar que el projecte encara ha d'entrar en fase de preproducció.
S'ha de fer el càsting i una preproducció. Veure quan, com, on ... Però sí, jo seré el director, va afirmar el català, que no descarta que pugui filmar una altra cinta abans de posar-se mans a l'obra amb Harker .
Collet-Serra estrena el dia 18 als Estats Units Unknown, un thriller protagonitzat per Liam Neeson, Diane Kruger i January Jones.