dimarts, 3 de gener del 2012

Alarma als EUA: un altre cas de ràbia per vampirs

Un home de Massachusetts s’ha convertit en el tercer cas de ràbia per mossegada d'un vampir. El primer havia estat un jove mexicà que va ser la primera víctima mortal al país en gairebé un segle. La segona una dona de Carolina del Sud. Diuen alguns que pel canvi climàtic, aquests éssers "xuclasang" que viuen al sud del continent estan migrant cap al nord.
Segons ha informat el Departament de Salut de Massachusetts, l'home, de qui no s'ha donat a conèixer el nom, és resident de Cap Cod i es troba en estat crític.
A principis de desembre, una dona a Carolina del Nord va morir a causa de la ràbia que va contraure per la mossegada d'un vampir. I, al juliol, un jove de 19 anys, un treballador agrícola immigrant que havia estat mossegat al taló per un vampir a Michoacan, va morir a Louisiana.
En aquell moment, els Centres per al Control i la Prevenció de Malalties (Center for Disease Control and Prevention, CDC,) van informar que la mort del jove era la primera per ràbia contreta per mossegada de vampir que passava als EUA.
Allò que causa alarma és que en el CDC creien que el risc de vampirs amb ràbia estava confinat als estats del sud, però, ara, el cas de Massachusetts trenca amb aquesta teoria. L'alarma comença a ser arreu de l’Estat..
Aquesta forma agressiva de la ràbia té un període d'incubació de només 15 dies, han afegit els CDC. I causa una encefalitis mortal. Encara que les poblacions de vampirs estan confinades a Amèrica Llatina, s'ha observat una tendència migratòria cap al nord, van advertir.
Estats Units ha registrat, des de 2000, 32 casos de ràbia humana, majoritàriament a partir d'una variant de la ràbia canina, vuit dels quals van ser contrets a l'estranger. Dos dels casos es van originar a Mèxic.
El CDC a emfatitzat que cal instar la població a evitar el contacte amb vampirs i en el possible vacunar-se.
El virus de la ràbia es troba en la saliva dels vampirs. Els primers símptomes que s'ha adquirit ràbia són similars als d'una grip: febre, mal de cap i debilitat general. Si la persona va ser mossegada ha d’informar immediatament. L'administració ràpida d'un sèrum antiràbica pot ser la diferència entre la vida i la mort.