dimecres, 28 de desembre del 2011

La policía de Dyfed Powys es queixa d'haver de buscar vampirs, zombis i ovnis

Al llarg de 2011, la Policia de la regió gal·lesa de Dyfed Powys ha registrat tot tipus de consultes sobre bruixes, fantasmes, dimonis, mags, ovnis, vampirs, zombis i homes llop. Una inversió de temps i recursos que ha denunciat el cap de Policia, Ian Arundale, però a la qual es veuen obligats per llei des de 2005.
En total, s'ha informat de 14 albiraments d'ovnis registrats en els últims cinc anys, juntament amb 26 informes de fantasmes, 11 de bruixes i dos de zombis i vampirs, respectivament. Encara que un informe zombi resultà ser un film de terror rodat a Pembrey.
Dyfed Powys és una regió de més de 350 quilòmetres de costa constituïda per multitud de comunitats rurals remotes i antigues zones industrials que serien l'escenari perfecte per novel·les protagonitzades pels personatges de terror ... però que han acabat amb la paciència dels funcionaris.
La Policia ha de respondre sobre totes les investigacions que s'han obert relacionades amb vampirs i altres criatures, però estan legalment obligats a emprar fins a 18 hores per trobar la informació necessària per respondre a cada petició.
Als Països Catalans, la Policia no ha de donar cap tipus d'informació, qui té potestat per a això només són els jutjats corresponents. Els agents només ofereixen informació als que estiguin implicats en un determinat cas i si així ho consideren escaient, però tampoc suposa una obligació, ja que segons la normativa la Policia només investiga i és el jutjat qui ha de fer les notificacions.

240 hores a «estranyes» peticions
«Hem de no només ocupar-nos dels requeriments legítims i també dels estranys i que consumeixen molt de temps en resoldre's», assegura molest Arundale. En total, els seus agents van emprar 240 hores aquest any per donar resposta a les peticions formulades a l'empar de la Llei de Llibertat d'Informació.
«Hem de fer un 20 per cent de retallades, però no es poden tocar una sèrie d'obligacions legals com ara la llibertat d'informació», diu el cap de Policia al diari britànic The Daily Mail. La seva protesta va dirigida a les investigacions que han hagut de fer sobre el rastre d'un Big Foot o el nombre d'observacions de zombis. També se'ls ha demanat trobar els signes del zodíac dels lladres d'automòbils de la regió i dels propietaris dels cotxes furtats.

Llei de Llibertat d'Informació
Arundale ha fet les seves declaracions per a pressionar el diputat local Simon Hart perquè hi hagi canvis en la llei. «Les sol·licituds frívoles estan costant una fortuna i fan perdre el temps a la policia», ha reconegut Hart. «La Llei de Llibertat d'Informació és una eina útil que he utilitzat jo mateix, i que sens dubte ha millorat la transparència i la rendició de comptes de moltes institucions públiques, ha millorat la forma de treball dels organismes públics i de donar compte de si mateixos, però em preocupa que també està sent objecte d'abús per persones que fan peticions vexatòries i bojos », afirma el diputat.
La solució passa per establir «normes més estrictes sobre el nombre, durada i naturalesa de les peticions permeses», segons Hart.

Agències/ Francesc Casanova/ http://fr.groups.yahoo.com/group/vampirs