dijous, 7 de juny del 2012

Arqueòlegs búlgars descobreixen els esquelets de dos suposats vampirs de l'Edat Mitjana


La troballa ha tingut lloc en la localitat búlgara de Sozopol, en la costa de mar Negre. Dos esquelets de l'Edat Mitjana que tenien una estaca clavada en la seva gola i que vénen a sumar-se a una llarga llista de cadàvers desenterrats (més de 100) en fosses a través de Bulgària. 
Bozhidar Dimitrov, director del Museu Nacional de Sofia, va explicar el dimarts que els esquelets oposats tenien també els pits perforats amb barres de ferro. La raó no és una altra que el temor i les creences que es tenien en l'època. Mantenir l'estaca i les barres evitarien que els morts es convertissin en no-morts. 
Segons Dimitrov aquests dos esquelets apunyalats amb barres i estaques i·lustren una pràctica que era comuna en alguns pobles de Bulgària fins a la primera dècada del segle XX. L'estaca quedava en els seus cossos per evitar que retornessin com a vampirs després que haguessin estat enterrats. La gent creia que certs ciutadans tenien el mal en vida i es creia que anaven a convertir-se en vampirs una vegada morts turmentant a la població. 
En total i durant els últims anys s'han trobat més de 100 persones en tota Bulgària els cossos de la qual havien estat apunyalats per evitar la seva “tornada a la vida”. Encara així el mateix Dimitriv apunta que aquest tipus de troballa continua sent popular per la pròpia paraula i el seu significat