dilluns, 11 de juny del 2012

Segueixen a la premsa les notícies sobre els vampirs de Bulgària


Els arqueòlegs búlgars s'han unit definitivament a l'actual moda dels vampirs amb l'anunci del descobriment d'una nova tomba en què el seu ocupant va rebre un tractament especial per a evitar que tornés d'entre els morts.
Així ho ha anunciat a la ràdio estatal BNR, l'arqueòleg Nikolai Ovcharov, del grup científic que va localitzar el cap de setmana en una església a Veliko Tarnovo un cadàver que havia estat enterrat amb una bosseta amb 30 monedes de plata "amb les quals pagar el transport al més enllà". "Tenia també les extremitats lligades, perquè no escapés de la tomba", va explicar Ovcharov, que va recordar que aquests tractaments, o el de clavar un ferro al pit, s'usaven en aquesta regió a l'edat mitjana perquè el mort no tornés al món dels vius. L'expert va aclarir que aquests ritus no es practicaven perquè el mort hagués estat malvat en vida, sinó per evitar el risc de transformar-se en vampir. 
D'altra banda, el director del Museu Nacional d'Història, Bozhidar Dimitrov, ha anunciat avui que el "vampir" trobat el 5 de juny a Sozopol, a la vora del Mar Negre, ha estat traslladat a Sofia, on serà exposat en breu. 
Es tracta d'un cadàver, del segle VIII o IX, que va ser trobat amb una peça de ferro d'una arada clavada al pit. "Entre fortes mesures de seguretat i per a gran alleugeriment de les àvies a Sozopol, l'esquelet del vampir ha estat traslladat diumenge al Museu Nacional d'Història", va declarar en to d'humor Dimitrov. 
Dins d’uns quants dies, probablement el proper cap de setmana, l'esquelet serà exposat en una vitrina al museu "perquè la gent conegui les estranyes creences i supersticions dels nostres avantpassats", va declarar Dimitrov. 
"Als habitants de Sofia que temin que la presència del vampir pugui portar desgràcies a la capital búlgara, els diré que aquest bevedor de sang ha estat neutralitzat amb aquest tros de ferro durant l'edat mitjana", va fer broma el director del museu, un dels historiadors més coneguts i respectats a Bulgària.

Agència EFE