dijous, 8 de novembre del 2012

Esquelet medieval d'un vampir trobat el 1959

Segons informació facilitada per Cercle-V hi ha un nou informe sobre un cas d'esquelet amb mesures apotropaiques a Southwell, al comptat de Nottinghamshire, al centre d'Anglaterra. 
El descobriment de les despulles el va fer l'arqueòleg Charles Daniels el 1959, en el seus treballs a l'església i cementiri de Santa Maria, que van revelar vestigis romans. L'esquelet va aparèixer amb trossos de metall clavats a les espatlles, el cor i els turmells i es va datar entre el 550 i el 700 de la nostra era. Ara aquest antic descobriment s'ha detallat en un nou informe de Mateo Beresford, del Grup arqueològic de Southwell, 
Segons Beresford «al llarg del període anglosaxó el càstig de ser enterrat en un terra negat, cap per a avall, decapitat, estacat o d'una altra manera es reservava als lladres, assassins o traïdors; o posteriorment als desviats que no s'ajustaven a les normes de la societat: els adúlters, els buscabregues, els impius o els que trencaven juraments». L'arqueòleg va afegir que «mai no sabrem quin tipus de desviació era la de Southwell» i que creia que les despulles podrien ser encara enterrades en el lloc original, car Charles Daniels no va poder extreure el cos del terra.