dimarts, 4 de desembre del 2012

Advertència oficial contra els vampirs en un poble de Sèrbia


Aquests dies corre per la xarxa una nova història sobre vampirs. En aquest cas no es tracta de troballes arqueològiques sinó del relativament famós Sava Savanović. 
Segons la premsa els habitants de la població sèrbia de Zarožje temien per la seva seguretat, car un vampir podia fer estralls en la seva localitat natal. Segons la informació periodística, les autoritats demanaven utilitzar all com a protecciói col·locar creus de fusta a les habitacions per allunyar el mal. El comunicat oficial advertint a tots els seus ciutadans de la nova amenaça es va emetre després que s'esfondré un antic molí que, segons la llegenda, era la llar de Sava Savanović. Com que la construcció acaba d'ensorrar-se, es creu que l'esperit maligne ha començat abuscar un nou lloc per a viure. 
Segons el professor de la Universitat de Barcelona Jordi Ardanuy, el moli estava en molt mal estat quan el va visitar l'estiu del 2011; i afegeix que encara que la creença en els vampirs com a esperits malignes segueix viva -no com a xuclasangs, sembla haver-hi molt de reclam turístic: només cal fixar-se en la imatge que del vampir projecten els propis vilatans i de la qual aquí afegim una mostra que encapçala aquesta notícia.

Fonts:
http://fr.groups.yahoo.com/group/vampirs/
Cercle-V