divendres, 9 de gener del 2009

Els vampirs tornen a estar de moda

Buenos Aires, 9 de gener (Reporter). Personatges de fantasia amb una capacitat de fascinar a l'audiència que pareix tan immortal com la vida que se'ls atribuïx en el cine i la literatura, els vampirs tornen a estar de moda de la mà de nous films i cicles televisius. L'èxit de la saga "Crepuscle", la primera del qual entrega cinematogràfica ha fet en tot el món, és només la punta de l'iceberg d'una nova onada de ficcions dedicades a les criatures de la nit.
La mencionada cinta va costar a penes 37 milions de dòlars i va tindre un èxit descomunal, ja que porta recaptats més de 138 milions de dòlars en la taquilla nord-americana.
A causa del succés, els productors ja van posar en marxa la preproducció de la seqüela, "Lluna Nova", que arribaria als cines a finals de 2009 o principis de 2010, amb un nou director que reemplaçarà a Catherine Hardwick.
Una altra cinta de vampirs adolescents que va cridar l'atenció a l'exterior fou "Let the Right One In", una cinta sueca premiada a Tribeca i que va passar per Sitges i a la que els crítics nord-americans van considerar com una de les millors produccions estrangeres de 2008.
La producció narra el romanç entre un solitari xic de dotze anys que sol ser colpejat pels seus companys de col·legi i una vampira de la seua mateixa edat que l'impulsa a enfrontar-se als que el danyen,
Els "xlucasang" també té un reeixit present en televisió de la mà de "True Blood", nova creació d'Alan Ball -el mateix de "Six Feet Under".
El programa, que mostra la relació entre una cambrera telèpata i un vampir en un món on els sers de la nit ja no han de matar per a sobreviure gràcies a la invenció de sang humana artificial, va aconseguir nominacions als Globus d'Or en les categories millor actriu (per a Anna Paquin) i millor drama. I ja té confirmada una segona temporada.
Els amants dels éssers de la foscor també poden disfrutar de "Blood Ties", una sèrie policial en què una expolicia anomenada Vicki hi ha de convertir-se en investigadora privada dagut a una malaltia ocular degenerativa.
En el seu primer cas, Vicki és ajudada per un desconegut ben plantat anomenat Henry Fitzroy, un vampir de 450 anys amb què començarà a encarregar-se de missions sobrenaturals; amb follets, fantasmes i dimonis com a principals enemics.
Els xlucasang també tenen un destacat lloc en l'animació japonesa en sèries com "Blood+", projecte ideat per Mamoru Oshii ("Ghost in the Shell") sobre una jove caçavampirs.
A més en molt països també es pot veure "Trinity Blood", sèrie que mostra un futur en què el món està dividit entre dos faccions en conflicte: els humans "normals", que són governats pel Vaticà, i els "Matusalems", vampirs immortals que s'alimenten de la sang dels seus enemics.I com a mostra que els habitants de les tenebres donen per a tot, l'any passat es va estrenar als Estats Units la minisèrie "Gabriel, amor immortal", un cicle protagonitzat per Chayanne i el Puma Rodríguez. Gabriel és un vampir que espera reunir-se amb la reencarnació de la seuaestimada Eva (Angèlica Celaya), qui va morir fa 300 anys a les mans de Pizarro (Rodríguez), un conqueridor convertit en caçavampirs. No obstant això, el vilà tornarà per a posar en perill un romanç que desafia la mort.
Així que no importa si són romàntics, malvats, atractius o amb menys ànsies de sang que antany. Els èmuls del Comte Dràcula continuaran donant molta tela per a tallar en la ficció i segueixen a la pantalla.