dimecres, 7 de gener del 2009

De mag precoç a vampir enamorat

L'actor britànic Robert Pattinson s'ha convertit en el galant juvenil més buscat a Hollywood. Després d'interpretar al mag Cèdric en "Harry Potter i el calze de foc" i de posar-se en la pell d'Edward, el vampir adolescent de "Crepuscle", l'actor de 22 anys apareixerà com a Salvador Dalí en la pel·lícula independent "Little ashes".

LONDRES (Agències) .- Com també va ocórrer amb Gary Oldman, en el "Drácula" de Francis Ford Coppola, pareix que els personatges de vampirs són interpretats millor per britànics. El londinenc Robert Pattinson (que es va fer famós al personificar al mag Cèdric en "Harry Potter i el calze de foc") s'ha convertit en el nou galant de Hollywood, després de debutar com a protagonista en "Crepuscle".
Convertit en Edward Cullen, un vampir d'aparença juvenil que en realitat té 108 anys i que és capaç d'enamorar a l'adolescent Bella (Kristen Stewart), Pattinson va conquistar no sols a les jovenetes de tot el món, sinó també als productors més famosos.
De fet, l'actor britànic de 22 anys, interpretarà al pintor surrealista Salvador Dalí en la seua pròxima pel·lícula "Little ashes". No obstant això, li continua sonant rar que l'anomenen actor, segons va revelar en una entrevista al lloc Noticine.com. "La veritat és que no m'agrada actuar a seques. M'agrada intentar crear un personatge amb intenció que resulte memorable, que és la raó per la qual es filma. En tots els meus treballs he mesclat quelcom de la meua pròpia vida i al mateix temps he tractat d'incorporar-ho a una pel·lícula. Cada vegada que vaig fer una pel·lícula vaig ser una persona distinta", va comentar.
Nascut el 13 de maig de 1986 a Londres, "Rpattz", com l'anomenen els seus amics, va començar a actuar en el teatre per a aficionats als 15 anys, tres després que les seues germanes Lizzy, ara de 25 anys, i Victòria, de 27, deixaren d'incloure-ho en els seus jocs de vestuaris. I s'entén. Segons va revelar recentment el mateix Pattinson, les seues dos germanes majors l'anomenaven Claudia i el vestien amb roba de xiqueta fins que va tindre dotze anys. "Quan vaig complir 12 va ser un verdader punt d'inflexió per a mi, em vaig mudar a una escola mixta i, a continuació, em vaig convertir en un xic com tots. Fins vaig descobrir la gomina", va assenyalar l'actor, qui enguany tornarà a interpretar al vampir Edward en la seqüela de "Crepuscle" anomenada "Lluna nova".

Amb personalitat
En declaracions publicades per Bang Media International, Pattinson especifica que eixos jocs infantils no han afectat les seues tendències sexuals però que a pesar de la seua actual popularitat gràcies a "Crepuscle" no té sort amb les xiques. "Si algú m'invitara a eixir, el faria encantat, però ningú m'ho demana, i jo tampoc sé com fer-ho. Sóc més bé un xic solitari i avorrit. Em quede a casa, veig la televisió i devore menjar brossa. Això no resulta molt excitant, no?", afig l'actor.
Quant al seu paper en la reeixida saga vampirezca, Pattinson va assenyalar que interpretar a Edward no va requerir molta investigació extra. "Les criatures que va fer Meyer són tan diferents de les de les històries de vampirs, que no vaig necessitar afonar-me en el món dels vampirs abans d'arribar al set. No es tracta de vampirs convencionals. No pareixen vampirs i no moren a l'estil dels vampirs convencionals", va assenyalar
El jove actor va admetre també que les escenes de bots i vols que va rodar penjat d'arnesos van ser més complicades i difícils del que pareix. "La gent pot pensar que és fàcil perquè realment només cal llançar-se i llest. Però és difícil mantindre el centre de gravetat. És una de les coses més dures que mai he fet", va dir.
Pròximament Pattinson apareixerà com a Salvador Dalí en la pel·lícula independent "Little ashes", i està programat per a interpretar al nét de Dennis Hopper en el drama "Parts per bil·lió". "L'està vagant entre guions d'alt perfil, confós de trobar-se a si mateix en la mateixa conversació amb estrelles com Shia LaBeouf per a un paper en una pel·lícula del període i estil de `Gladiator'. I està fent esforços per interpretar a Jeff Buckley en una pel·lícula biogràfica. Tots volen veure més d'ell", va assenyalar el mateix Hopper. "Crec que la vida ha sigut molt bona amb mi. Estic fent el que m'agrada i ara puc donar-me el gust de triar els papers", va agregar el jove que va ser mag i es va convertir en vampir.