dilluns, 26 de setembre del 2011

Desenterren a Itàlia les restes d'una suposada "bruixa"de fa 800 anys


Un grup d'arqueòlegs va descobrir a Piombino prop de Lucca, a la cèntrica regió italiana de Toscana, l'esquelet d'una suposada bruixa de 800 anys que havia estat enterrat amb set claus a la seva mandíbula.
Les restes de la dona es trobaven sense sudari, ni urna. Més claus es van trobar al seu voltant, molt probablement perquè van ser incrustats a la seva roba.
Els investigadors assenyalen que la presència de reblons estaria relaciona amb la creença que impedirien que la dona pogués ressuscitar.
Citat pel diari britànic The Daily Mail, l'arqueòleg Alfonso Forgione de la Universitat de L'Aquila, que encapçala l'equip d'investigació, ha assenyalat que "és un descobriment molt inusual i, al mateix temps, fascinant. Mai he vist una cosa igual. Estic convençut pels claus a la mandíbula i al voltant de l'esquelet que la dona era una bruixa ".


Ritual de "exorcisme"

Les restes d'una altra dona van ser trobades a prop del lloc, envoltades de 17 daus. El nombre 17 és de mala sort a Itàlia i a l'Edat Mitjana, se li prohibia a les dones jugar a daus
Els arqueòlegs consideren que els enterraments de les dones podrien haver estat connectats amb algun tipus de ritual d'exorcisme.
No obstant això, atès que el lloc de la troballa és una església abandonada de 800 anys persisteix la interrogant sobre el motiu pel qual les suposades bruixes van ser enterrades allà.
"L'única possible explicació és que potser les dues dones provenien de famílies influents i no pertanyien a la classe camperola i per les seves classes i connexions van ser enterrades en sòl consagrat", va afegir Forgione.

BBC World