divendres, 19 d’agost del 2011

Vampir a la Sala Villarroel de Barcelona


En un desolat motel de carretera dels Estats Units de meitat del segle passat es desenvolupa l'acció d'Aquí amanece de noche (Aquí clareja de nit), de la Companyia de Mar Gómez. Cinc ballarins donen vida als personatges. La propietària d'aquest motel que intenta sense èxit reparar una desmanegada camioneta per escapar del seu destí, un hoste incapaç d'afrontar la por a fer arrels, una jove aspirant a cantant que veurà les seves il•lusions ensorrar-se, i un matrimoni format per dues persones força diferents en el qual la dona vol ser sempre el centre d'atenció.
Aquests són els protagonistes d'aquesta comèdia sense diàlegs als quals s'afegeixen en escena uns personatges pàl•lids i al•lèrgics al all. "L'obra fluctua entre el drama i la comèdia però es decanta per la segona i pot tenir dues lectures", va explicar ahir la coreògrafa Mar Gómez durant la presentació de la seva obra: "Qui vulgui veure drama tindrà elements per veure-ho, però el gaudirà igual qui vingui a riure de les situacions que passen. En aquest sentit és una obra per a tots els públics. T'agradarà més o menys, però en algun moment riuràs", va assegurar.
Amb l'humor que caracteritza els seus muntatges, la directora de la companyia, que va rebre l'any passat el Premi Ciutat de Barcelona per la seva obra Dios menguante (Déu minvant), va revelar que només els que assisteixin a la funció amb collarets formats per caps d'alls, podran veure el que passa darrere de la porta d'una de les habitacions del motel.
El muntatge, que obrirà la temporada de La Sala Villarroel el proper dia 23, es va estrenar el 2009 al Teatre Modern del Prat de Llobregat.
Ara arriba per primera vegada a la cartellera de Barcelona formant part de la programació de la segona edició del cicle Dansalona. Estarà en cartell fins al 4 de setembre.

Ricardo Castro, El País