dimarts, 16 d’agost del 2011

Finalment s'estrenarà la pel·lícula mexicana "El Vampir i el sexe"


Santo en el Tesoro de Drácula (El Sant en El tresor de Dràcula) o El vampiro y el sexo (El vampir i el sexe) són els dos títols amb què es coneix la pel•lícula, dirigida el 1968 per René Cardona, que el fill del Sant va intentar prohibir perquè, al seu parer, denigrava la imatge del seu pare.
Tot i això, aquest film serà un dels atractius principals del desè Macabre Festival Internacional de Cinema de Horror de la Ciutat de Mèxic, que tindrà lloc del 19 al 28 d'agost en diferents punts del Districte Federal.
Amb l'humor característic de les cintes del Sant, la cinta integra elements tan divergents com màquines de temps, vampirs, ciència ficció i lluita lliure. No obstant això, ja que inclou alguns nus parcials, el fill del Sant va intentar que el film no fos distribuït. Finalment, però, cinta serà exhibit el 27 d'agost a les 20:00 hores a la Filmoteca Nacional de Mèxic, en el marc de la desena entrega del referit festival de cinema.
Edna Campos, directora de l'esdeveniment, va desmentir que hi hagués algun problema legal per l'exhibició d'aquest film i va expressar que van rebre el suport de la companyia productora. A més d'això, va emfatitzar en què el festival té moltes coses més que oferir, com l'exhibició de 95 pel•lícules, conferències, presentacions de llibres i tallers.
Algunes de les produccions cinematogràfiques seran només projectades, mentre que altres participaran de tres competències: dos per a curtmetratges (nacional i internacional) i un per a llargmetratge (internacional).
El director de programació, Ulisses Guzmán, va assenyalar per part seva que les 95 pel•lícules cobreixen un ampli ventall d'opcions, ja que provenen de 15 països diferents. Un dels títols que va destacar va ser The Theatre bizarre (El teatre estrafolari), creació col•lectiva de set cineastes, la presentació de la qual a Mèxic serà tot just la segona a nivell mundial.